Tablouri canvas animale

Animalele sunt o tema des explorata in arta. Reprezentarile realiste sau abstracte, usor stilizate, impinse in zona mitologiei si legendelor sau cele umoristice, in care animalele capata trasaturi umane, toate exploreaza relatia pe care o avem cu viata salbatica sau, mai profund, cu ceea ce ea simbolizeaza. Iar daca suntem si stapani iubitori de animale de companie sau practicanti de sporturi in natura, atractia pentru imaginile cu animale e chiar mai usor de explicat.

Dar nu trebuie sa fii profund conectat cu natura, ca sa simti o atractie pentru viata salbatica sau pentru animalele domestice. Dimpotriva, e posibil sa fii complet deconectat, intr-o existenta prin excelenta citadina, care se cere compensata. Pana la urma, mai mult sau mai putin atasati la ritmurile naturii, cu totii traim intre peretii propriilor locuinte sau ale unor cladiri de birouri. Cu totii simtim nevoia de a personaliza spatiul in care vietuim, cu obiecte frumoase si relevante. La nivel personal, cu totii simtim nevoia de a ne exprima creativ si de a ne lasa reprezentati de alegerile decorative pe care le facem.

Tablourile canvas sunt o metoda facila, rapida si avantajoasa de a aduce un plus de vitalitate unei amenajari interioare. Peretii tai goi asteapta sa fie decorati cu simboluri tari, care sa-i scoata din anonimat. Alege unul dintre modelele de tablou canvas pe care ti le propunem, alb-negru sau color, cu portrete de animale exotice, domestice sau ilustratii, in diverse posturi si revitalizeaza astfel orice incapere. Dar nu uita ca ceea ce alegi te reprezinta nu doar la nivel de estetica, ci si la un nivel subconstient. Pentru ca animalele din arta ne forteaza sa reflectam si la cine suntem cu adevarat.

Portertul dominant al unui leu, care troneaza la tine in living, vorbeste poate despre dorinta ta de putere sau despre cautarile tale personale, despre curaj si forta, dominare, autoritate si virilitate. Imaginea unui armasar ilustrat artistic intr-o rama canvas expusa in biroul tau poate semnifica, la nivel simbolic, o calauza spirituala, un reflex al constiintei eroului sau intuitia, ca putere supranaturala. Lupul este un animal cu o simbolistica complexa; el poate semnifica spiritul comunitar, salbaticia, dar si cruzimea, fiind, prin excelenta, un animal de prada. Maimuta, pe de alta parte, animalul cel mai apropiat de firea umana, intr-o reprezentare ilustrata, zeflemitoare, ironizeaza natura umana, mimetismul, lacomia si egoismul.

Dincolo de toate aceste interpretari, revenind la rolul decorativ al tablourilor canvas cu imaginile unor animale, ce metoda mai buna exista, de a decora un spatiu de locuit masculin? Sau biroul unui leader, pentru care a face business, a fi competitiv, determinat si perseverent sunt trasaturi de personalitate? Sau o sala de fitness, unde e nevoie in permanenta de stimuli motivatori si de simboluri care sa inspire putere si capabilitate? Sau spatiul intim al propriei locuinte, despre care vrei sa transmiti intr-un mod extrem de simplu – expunand portretul simpatic al unui caine de companie – ca e un loc primitor, plin de iubire, in care te poti simti in siguranta?