Tablouri canvas cu flori

Motivele florale sunt o idee foarte buna pentru a da viata si culoare unui spatiu. Mai degraba potrivite pentru amenajarile rezidentiale, in functie de stilul amenajarii, cromatica si de gradul de stilizare, ele pot fi folosite si in alte tipuri de spatii. In amenajari vintage sau moderne, florile sunt integrate cu succes in micile detalii, in obiecte decorative sau, dominant, pe intregi suprafete de perete, in designul textilelor sau in imprimarile ceramice.

Uneori, florile par o alegere riscanta, chiar daca te rezumi la alegerea unui tablou canvas cu flori. Insa daca respecti cateva reguli de baza, poti fi sigur/a ca nu vei da gres. In Colectia Floral pe care ti-am pregatit-o gasesti deopotriva tablouri cu flori reale, fotografiate, precum si elemente florale stilizate prin design, procesare foto sau ilustratie. Marimea si densitatea motivelor florale pe care le vei alege vor influenta caracterul spatiului decorat si lookul vintage, romantic sau modern. Totul depinde de intentia generala pe care vrei sa i-o imprimi spatiului.

Cateva sfaturi de urmat, pentru a te asigura ca alegi in cunostinta de cauza rama canvas potrivita:

  • Motivele florale pot fi integrate in orice stil de amenajare, daca ai grija sa pastrezi proportiile intre marimea incaperii, peretelui pe care vei expune tabloul floral, pieselor de mobilier si florilor reprezentate
  • Cromatica intregului spatiu trebuie sa se regaseasca si in tablou, altfel totul risca sa devina incarcat si apasator
  • Modelele florale combinate cele mai echilibrate sunt compuse predominant din flori de dimeniuni mici, completate de cate o floare mare, care functioneaza ca accent
  • Florile pastelate sunt specifice amenajarilor in stil scandinav
  • Tablourile canvas care contin motive florale botanice (flori de gradina, trandafiri) si culori ceva mai aprinse sunt deseori associate stilului shaby chich
  • Stilizarile florale si interpretarile abstracte sunt asocieri perfecte pentru amenajarile in stil modern
  • Evita excesele. De obicei, o singura rama canvas, indiferent de dimensiune este suficienta pentru a decora un perete.

Decoratiunile florale incalzesc orice incapere, ii adauga o senzatie de naturalete si aduc cu ele multiple semnificatii. In functie de context, florile pot simboliza viata sau efemeritatea ei, puritatea sau promiscuitatea, belsugul sau lipsa abundentei, iubirea sau invidia. Trandafirii, daliile, nuferii, florile tropicale, chiar si frunzele, fiecare au propriul limbaj si exercita asupra privitorului propria fascinatie.

Daca ti-e teama sa nu faci asocierile incorecte intre diversele tipuri de incaperi, cu diversele lor functionalitati si decorarea peretilor cu panze canvas printate cu motive florale, am gandit noi cateva posibile asocieri, pentru tine. Astfel, pentru zona ta de lucru de acasa sau de la birou, o idee inspirata si energizanta poate fi modelul Creative flowers, in timp ce intr-un spatiu formal, neutru, o alegere care nu implica riscuri si care denota eleganta este Black and white flowers sau Abstract flowers. Water lily si Tropical leaf merg bine pe peretele din baia ta, iar Tropical foliage si Head flowers, in zona de living, deasupra canapelei. Tabloul Sunset behind are un efect relaxant si poate fi usor integrat in dormitor, iar coloratul Hypnotic flowers poate lumina un hol intunecos.

Secretul ramane insa moderatia, atunci cand alegeti tablouri canvas cu motive florale, pentru a obtine o atmosfera linistitoare si un stil rafinat, evitand supraaglomerarea.