Tablouri canvas scandinave

Amenajarile interioare in stil scandinav sunt la moda si in Romania, de cativa ani buni. Designerii si proprietarii de spatii rezidentiale, de birouri sau de cladiri comerciale le prefera pentru simplitate si eleganta. Usor de recunoscut, datorita utilizarii minimaliste a spatiului, culorilor deschise, vegetale, texturilor naturale, liniilor simple si atmosferei care respira, acest stil de amenajare s-a nascut in tari precum Finlanda, Suedia, Danemarca sau Norvegia.

Daca ai ales sa-ti amenajezi spatiul intr-unul din stilurile scandinave si vrei sa-l completezi cu obiecte decorative potrivite, iti propunem tablourile canvas scandinave, din colectia noastra atent selectata. Le vei identifica usor, datorita elementelor specifice generice, precum:

  • Atractia speciala pentru nuantele vegetale, griurile colorate, roz sau alb si, mai ales, pentru culorile intense ale naturii, in timpul verii
  • Geometriile compacte, liniile simple, ordonate si spatiile aerisite
  • Redarea intocmai sau stilizarea unor peisaje inundate de lumina naturala
  • Reprezentarea de peisaje, animale, plante sau chiar de portrete, intr-o maniera aproape schitata, ca si cum intentia creatorului a fost aceea de a investi un minimum de efort, pentru un maximum de functionalitate estetica. Pentru ca mai putin inseamna mai mult.
  • Senzatia de confort pe care o genereaza privitorului
  • Si nu in ultimul rand, utilizarea unor cerneluri eco-friendly, fara elemente de toxicitate

Stilul scandinav are si alte particularitati, in functie de cele patru tari originare. Daca vrei sa aprofundezi toate interpretarile si variatiunile acestui stil, pe care le vei regasi si in tablourile canvas pe care ti le-am pregatit, am sintetizat esenta lor, mai jos.

Tablouri canvas in stil norvegian

Sunt folosite accente de culoare, albastru, verde, gri sau turcoaz, iar stilul perceput este mai degraba rustic.

Alege o combinatie de dimensiuni a ramelor canvas, 35 x 50 cm, 50 x 70 cm, 70 x 100 cm sau 84 x 120 cm si expune-le pe un singur perete, impreuna, pentru a crea o zona vedeta.

Tablouri canvas in stil finlandez

Sunt cele in care vei regasi natura, in cele mai mici detalii: peisaj montan, padure sau plante reprezentate dintr-o perspectiva macro si in culori intense.

Tablouri canvas in stil suedez

Linii curbe, cromatica stralucitoare si simetrie. Sunt preferate obiectele decorative produse in masa, dar de o calitate ridicata, precum tablourile canvas imprimate pe o panza groasa, cu un aspect texturat si la o rezolutie HD.

Tablouri canvas in stil danez

Acest stil scandinav a devenit popular mai ales datorita conceptului hygge, care poate fi definit simplist ca filosofie a relaxarii. El nu e despre obiectele din casa, ci despre atmosfera de bine de care te bucuri acasa, alaturi de cei dragi, in confortul propriului camin.

Tablourile canvas din amenajarile daneze trebuie sa se alinieze, functional si estetic, restului amenajarii, pentru a produce un efect resimtit de armonie. Sunt simple si prietenoase, cu linii curbe, care curg, iar cromatica ramane neutra, cu cate o mica pata de culoare, pe ici, pe colo.

Concluzia e ca poti completa usor amenajarea in stil scandinav a oricarei incaperi, oricare ar fi functionalitatea ei, tinand cont de toate aceste principii si recomandari si alegand tabloul canvas potrivit. Aminteste-ti in permanenta ca scopul final sta in confortul, practicalitatea si simplitatea incaperii.