Tablouri canvas Abstracte

Consideram arta abstracta orice reprezentare care nu incearca sa descrie precis realitatea: contururi, culori, linii, forme, interpretarea luminii, reflexii, spalshuri si amprenta oricarui gest care isi propune sa atinga acest efect. Scopul oricarui obiect de arta abstracta este acela de a starni o emotie privitorului, de a transmite un mesaj, profund subiectiv, de a misca ceva in universul din jur.

Aceeasi intentie o pastreaza si tablourile canvas care ilustreaza arta abstracta – de a incalzi sau de a da viata spatiului in care sunt expuse. De a exprima personalitatea proprietarului, designerului interior sau cultura organizationala a companiei, in cazul cladirilor comerciale. De a spune si intregi povestea incaperii pe care o innobileaza sau de a spune cate o poveste diferita, fiecarui privitor in parte. Si, de ce nu, poate chiar de a servi ca punct de focus pentru momentele de concentrare sau relaxare mentala. Sau doar de a completa cromatic logica amenajarii interioare, prin pusee de culoare, complementaritati, geometrii, ruperi sau continuari de ritm.

Spre exemplu, in spatiile in care predomina tonuri deschise de culoare, iar linia generala a designului este minimalista, cu forme simple si fara obiecte decorative excentrice, alegerea unui tablou canvas care ilustreaza geometrii abstracte, neregulate si intens colorate este exact diversiunea pe care iti doresti sa o creezi. Ea te va scoate cu siguranta din monotonie, va deveni punctul central al amenajarii si iti va provoca creierul sa gaseasca o interpretare proprie, stimulate fiind zonele sale superioare, imaginatia si creativitatea.

Spre deosebire de interpretarea unei opere clasice, care asaza in fata creierului forme familiare si confortabile, arta abstracta reuseste sa trimita catre creier stimuli unici, complet diferiti. Ea iti provoaca ochii si creierul sa interpreteze o imagine fundamental diferita de orice alta variabila recognoscibila. De aceea, atunci cand privesti un tablou canvas abstract, dobandesti cateva avantaje neurologice, demonstrate stiintific:

  • Inveti sa privesti arta si, implicit, lumea, cu alti ochi
  • Iti cresti nivelul de toleranta la situatii mai putin sau complet nefamiliare
  • Ai contextul de a evada din concretetea realitatii, pentru a imagina si crea posibile raspunsuri la stimulii vizuali la care esti supus/a

Chiar daca multe dintre achizitiile pe care le facem cu totii sunt pur emotionale, mai ales cand ne raportam la designul interior sau arta, daca te simti atras/a de tablourile canvas abstracte, gandeste-te ca, dincolo de gusturile tale si de estetica, e posibil sa actionezi si sub impulsul, mai profund, al creierului care se simte stimulat.

Si pentru ca orice obiect de arta abstracta trebuie analizat cu atentie, in cele mai mici detalii, tablourile din Colectia Abstract se dovedesc a fi suportul excelent, datorita texturii si calitatii imprimarii pe panza de canvas. Folosim cerneala rezistenta UV, eco-friendly, iar printul are rezolutie HD, pentru un plus de intensitate si profunzime.